Το τρίτο, και τελευταίο για την ώρα, μέλος της οικογένειας Χ παρουσίασε η Opel/Vauxhall στην Αγγλία. Η επίσημη πρεμιέρα του θα γίνει το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη.

Σπορ σχεδιασμός, εκτός δρόμου παρουσιαστικό, θέσεις για πέντε επιβάτες, γενναιόδωροι χώροι για αποσκευές, άψογη περιφερειακή ορατότητα και μια σειρά από συστήματα τελευταίας τεχνολογίας είναι τα χαρακτηριστικά του νέου μεγάλου crossover (4.48 μέτρα μήκος) που θα παρουσιάσει και επίσημα η Opel τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Το Grandland X προσφέρει μια σειρά από υπερσύγχρονα βοηθήματα για την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών όπως το Adaptive Cruise Control με λειτουργία ανίχνευσης πεζών και αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, το Αdvanced Park Assist, τα AGR εργονομικά εμπρός καθίσματα, το θερμαινόμενο τιμόνι, τα θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα και την έξυπνη πίσω πόρτα που ανοίγει με μια κίνηση του ποδιού.

Επιπλέον όλοι οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν εξαιρετική συνδεσιμότητα χάρη στην τελευταία γενιά των συστημάτων IntelliLink και την προσωπική συνδεσιμότητα. Όσο για τις βοηθητικές υπηρεσίες που παρέχει το OnStar αυτές συνεχίζονται, βελτιώνονται και ανανεώνονται διαρκώς (π.χ. κρατήσεις ξενοδοχείων ή αναζήτηση θέσης στάθμευσης).

Το Grandland X προσφέρει ασφαλή οδηγική απόλαυση σε κάθε έδαφος, χάρη στο προαιρετικό ηλεκτρονικό Grip Control που εξασφαλίζει πρόσφυση σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης. Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πέντε τρόπων οδήγησης, για κάθε έναν εκ των οποίων το σύστημα προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς και, με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ρυθμίζει τα σημεία αλλαγής, καθώς και την απόκριση του γκαζιού. Αυτό εξασφαλίζει πρόσφυση και ευστάθεια, ανεξάρτητα από την επιφάνεια του δρόμου.

Με διαστάσεις 4.477 χιλιοστά μήκος, 1.844 χιλιοστά πλάτος και 1,636 χιλιοστά ύψος, το Grandland Χ είναι ένα ισχυρό SUV από κάθε άποψη. Πτερύγια χρωμίου αγκαλιάζουν το λογότυπο της μάρκας και ρέουν προς τα έξω καταλήγοντας σε προβολείς LED. Στα πλαινά οι κομψές γραμμές συνδυάζονται με τους γλυπτούς θόλους των τροχών και το προστατευτικό περίβλημα στο κάτω μέρος του αμαξώματος που δίνουν στο νέο μέλος της Opel μια εικόνα γνήσιου off road. Η ομαλή ροή στο υπόλοιπο σώμα τονίζεται από την «επαναστατική» κολώνα C, η οποία δημιουργεί ένα δυναμικό δεσμό με το πίσω μέρος. Η πίσω όψη του Grandland Χ δείχνει πώς είναι ένα πραγματικό SUV, με μια φαρδιά, ασημί προστατευτική ποδιά, που ενσωματώνει τις απολήξεις της εξάτμισης αριστερά και δεξιά. Τέλος, τα λεπτά LED πίσω φώτα, υπογραμμίζουν το σπορ, μυώδη χαρακτήρα του νεοφερμένου SUV.

Tην ίδια ποιότητα συναντάμε και στο εσωτερικό: το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα με οθόνη αφής είναι οριζόντια ευθυγραμμισμένα. Η δε πρόσβαση σε όλα είναι γρήγορη και εύκολη.

Οδηγοί και επιβάτες επωφελούνται από την υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων, η οποία εξασφαλίζει καλή ορατότητα σε όλες τις καταστάσεις ενώ το μακρύ μεταξόνιο των 2.675 χιλιοστών σημαίνει άφθονο χώρο για έως και πέντε άτομα. Ο χώρος αποσκευών διαθέτει όγκο φόρτωσης από 514 λίτρα και ανώτατο όριο τα 1.652 λίτρα.